csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

A csoki, ha francia

2013. február 11. 14:17 - csokimania

fotó (5).JPG

Csokizás 1650 méter magasan. Igen, Franciaország második legrégebbi síterepén ez is lehetséges. Les Deux Alpes városa ugyanis nemcsak Európa legnagyobb síelhető gleccserével, hanem egy aprócska csokibolttal is büszkélkedhet.

A Chocolatier La Marjolaine a városka főutcájának egyik eldugott szegletében található. Ha egy csokiimádó meglátja a kirakatát, azt hiszem képtelen elmenni mellette úgy, hogy ne menjen be az üzletbe. A kínálat? Huszonhét fajta kézi készítésű bonbon valódi minőségi alapanyagokból. Nekünk a narancsos csíkocskák és a creme brulee-hez hasonló krémmel töltött finomságok voltak a kedvenceink. Persze a francia minőséget meg is kell fizetni. Itt egy kiló csoki ára 68 Euro, ami azért jóval magasabb, mint amire számítottunk. De ha a csoki túl sokba kerülne, választhatunk eredeti francia csokitortát, egy szeletet 5 Euróért. Egy biztos, ha ide eljut az ember, valamit muszáj megkóstolni, hiszen „csokoládéban a egészség”- jelentette ki a 19. században Brillian Svarint, a francia gasztronómia egyik írója. Úgy tűnik, a franciák még mindig hisznek neki, és szerintünk jól is teszik.fotó (4).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr235074366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása