csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Valentin-napi csokis jóslás

2013. február 14. 12:02 - csokimania

Az utolsó pillanatban jutott eszedbe, hogy hoppá Valentin-nap van, jó lenne valamivel meglepni barátodat, barátnődet, szeretteidet? Mi csokoládés meglepetéseket ajánlunk, amivel még a jövőbe is beleláthattok…

A csokis jóslás műfaját az egyik olasz csoki óriás, a Perugina találta ki. A Baci, már nem csak bonbon formájában, de táblás változatban is hódít, sőt már a fehér csoki imádóinak is próbálnak kedvezni. És mit jósol a csoki? Mindegyik tábla és bonbon egy-egy szerelmes idézetet rejt több nyelven, köztük angolul is, hogy a fordítással se legyen gond. Idei Valentin-napi szlogenjük pedig magáért beszél: „Say I love you by Italian way.” Szóval, aki igazi olasz módjára szeretne szerelmet vallani, annak ez a csokoládé a legjobb választás, ami már egyre több – főleg olasz termékekre specializálódott - itthoni üzletben és egy-két benzinkútnál is beszerezhető. És hogy az idézeten kívül miért jó választás? A csoki egyszerűen mennyei!

Baci-Perugina.jpg

Nemrégiben egy itthoni csokis műhely is kijött egy táblás verziójú „jövendő-mondó csokival”. Mi a dizájn miatt vettük meg, ugyanis láthatóan sokat foglalkoztak vele, hogy kitűnjön a táblás csokik rengetegéből. Doboz kibont, szerelmes idézet kihullik, és ott vár minket a tejcsokoládés tábla is. Az idézet egyszerű nyomdai megoldás, fehér lap, fekete betűkkel. A csokoládé tejcsoki, ehető, de nem egy gasztronómiai álomutazás.

fotó.JPG

fotó (1).JPG

Ha viszont az egyedibb megoldások felé húzunk, pici kreativitással mi is készíthetünk jóscsokit. Ráadásul ha mi választjuk az idézetet, egy picit a jövőt is irányíthatjuk a nekünk kedvező irányba. Az ötlet: vegyétek meg a megajándékozni kívánt személy kedvenc csokiját, keressetek egy idézetet, vagy egyszerűen csak írjátok le, amit mindenképp el szeretnétek mondani neki, rejtsétek a csoki csomagolásába, és széles mosollyal adjátok át! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr775080118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása