csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csoki kurzus morzsák (ami eddig kimaradt, de érdekes lehet)

2013. március 02. 21:15 - csokimania

Tudtad-e?

20130222-P1030938.jpg

1. Mexikóban a legmagasabb a kakaótermelés, de mivel a belső kakaófogyasztás is rendkívül magas, ezért nagyon kevés csokoládét exportálnak az országból. A mexikóiak nem csak édességként, hanem más ételek mellé is kakaót esznek, isznak.

2. Erjesztési eljárás: a kakaóbab átalakulásának folyamata. Az élesztőtörzs, először alkohollá majd savakká alakul át. Ez kellemetlen illattal jár együtt, ami ha helyes az eljárás, akkor megszűnik később. Majd egy tálcában félbevágják a babszemeket és ellenőrzik, hogy sikerült-e a fermentálás és ez alapján történik a minőségi besorolás.

20130222-P1030953-2.jpg

3. A kakaóbab beporzása egyenként történik, legtöbbször mesterségesen, porozzák be a virágokat, mert nincs sok rovar a babtermő tájakon.

4. Amitől eredeti lesz a csoki: területszelektált, karakteres csoki alapanyag, nincs aroma csak eredeti fűszerek, répacukor, nincs állományjavító benne, mindig friss az alapanyag, egyedi a termesztése, folyamatos fejlesztés.

5. Minőséget befolyásoló tényezők: vegyszerezés, szüretelés, szárítás, szállítás, pörkölés módja, cukor tartalom, vanília tartalom, temperálás, tárolás, hántolás módja és végül a csokoládékészítő munkája.

 20130222-P1030961.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr675113744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása