csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Hol terem a kakaóbab?

2013. március 07. 16:41 - csokimania

Bejegyzés alcíme...

Egy külföldi csokiblogon találtam ezt a remek kis kakaóbab térképet, ami amúgy is jól illeszkedik az elmúlt néhány bejegyzésünkhöz. Hiszen a csoki tanfolyamon sokat tanultunk a kakaóbabról, és most itt a térképen végre meg is nézhetjük, hogy honnan is származik ez a nemes növény.

20130307-kakaobabterkep_1.jpg

A blog(http://www.chocablog.com/map/) megemlíti azt is, hogy szomorú tény, hogy a legtöbb csokoládékészítő nem tűnteti fel a kakaóbab származását, hiszen ez egy fontos adat. Bár az is tény, hogy a csokik zömét a bulk fajtából, a legegyszerűbb kakaóbabból készítik, aminek a lelőhelye Nyugat-Afrika.

Nem csak azért fontos tudni, hogy honnan jön az étel, amit fogyasztunk, mert egyszerűen jó tisztában lenni az étel eredetével, hanem azért, mert komoly etikai háttere is van a kakaóbab termelésnek. Hiszen fontos, hogy fair trade legyen a dolog. Tibor kurzusán is gyakran előkerült a téma, hogy a kakaóbab ültetvényeken sok gyerek dolgozik, és hogy ő például mindig odafigyel arra, hogy fair trade termékeket vásároljon, különösen ha csokiról van szó.  Tegyetek ti is így, ha van rá mód!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr355121698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása