csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Bizarr ízesítésű csokik és csokival édesített sörök

2013. június 02. 19:34 - csokimania

, aki a megszokott, jól bevált ízesítésekre esküszik mások viszont szeretnek kísérletezgetni. A klasszikus étcsokoládé nem okoz csalódást, mint ahogy a mogyorós csoki sem bír különösebb meglepetéssel. Viszont mindig voltak és leszek újítók, akik néha szokatlan ízkombinációkkal állhatnak elő. Mi is találtunk most két csokis bizarrságot.

Az első, amin nemrég fennakadt a szemem, egy ír csokoládé vállalat által kifejlesztett teljesen megdöbbentő csokoládé kombináció: a sajtos, ropogós hagymás csokoládé. Mivel limitált kiadásról van szó, az első 100.000 db elég gyorsan el is fogyott, amit elsősorban a jól irányzott közösségi média kampánynak köszönhetett.

odd_tayto_choc_bar.jpg

Valószínű, hogy ez annak is betudható, hogy a csokoládé táblákat "szokatlan ízesítésű" és "ropogós csokoládé" jelzőkkel reklámozták, nem pedig a hagyma és a sajt lágyan csokoládéba olvadó ízvilágára tették a  hangsúlyt. Igazából azonban a hirtelen siker titkát senki sem tudta megfejteni, egyszerűen csak örülnek annak, hogy jól fogy a bizarr csoki.

Az emberek reakciói arról árulkodnak, hogy sokuk azért próbálta ki ezt a  furcsa párosítást, mert a csokoládé és a sós dolgok keverése gyermekkori emlékeket idéz fel bennük, mint például amikor sós mogyorót haraptak a tábla édesség mellé.

A másik igencsak meglepő csoki variáns, nem is annyira csokoládé,mint inkább egy meghökkentő ital, a Bacon Beer Float nevezetű szokatlan desszertkísérlet. Az angliai Portsmoutban egy helyi kávézóban találták ki, mivel a tulajdonos szeretett volna valami igazán egyedivel előrukkolni, és azt gondolta, hogy ilyen desszertet biztosan nem kap máshol a fogyasztó.  A különleges ital a következőképp áll össze: néhány gombóc vanília fagyi, sör, csoki, karamell, bacon, tejszínhab a tetejére és egy cseresznye díszítésképp. Jó étvágyat!

Ezen a videón megnézhetitek hogy készül:

 

Forrás:

http://www.digitalspy.co.uk/odd/news/a479278/cheese-and-onion-crisps-chocolate-bar-sells-out-in-ireland.html

http://middletown.patch.com/articles/beer-bacon-and-ice-cream-coffee-shop-serves-up-unique-float-c70e8b3a#video-14573723

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr215340687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása