csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csokit a bőrnek!

2013. június 18. 10:31 - csokimania

Ki gondolta volna, hogy a szokásos napfényvédő szerek mellett természetes védelemmel is felszerelhetjük a  szervezetünket? Pedig van belőlük bőségesen.

Az egyik ilyen természetes UV védő a fekete csokoládé.  Tanulmányok sora mutatta ki, hogy több ételnek lehet napfényvédő hatása, bár  a klasszikus UV védelmet nem garantálják, de jó kiegészítője lehet a napsugárzás káros hatásának kivédésére. A fekete csoki ugyanis enyhe faktorú napvédő hatást fejthet ki. Természetesen ebben az esetben is figyelni kell a megfelelő mennyiségre és minőségre, hiszen a túlcukrozott csokoládénak több a kára mint a haszna.

20130617-Sunbathing (1).jpg

Londoni kutatók szerint ha 12 héten át napi 20 g (átlagosan egy tábla csokoládé 100 g) magas százaléktartalmú (5o százalék feletti) csokoládét eszünk, akkor  szervezetünk megduplázza átlagos  védelmi készültségét a leégés ellen. A csoda a csokoládé antioxidáns tartalmában keresendő. A tanulmány kimutatta azt is, hogy nagy mennyiségű csokoládét fogyasztó csoportnak sokkal selymesebb, hidratáltabb, kisimultabb lett a bőre, mint azoknak, akik kevesebbet fogyasztottak az édességből. Tehát a fekete csokinak a ráncok ellen is van fegyvere. Kutatók egy csoportja szerint még a bőrrákot is megelőzheti a rendszeres és jó minőségű csokoládé fogyasztás.

Más ételekben is vannak flavononoidok, mint például a paradicsomban, répában és a diófélékben illetve a fekete és zöld teákban is.

Forrás:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2342742/Sunproof-skin-chocolate.html

http://www.express.co.uk/news/uk/138238/How-chocolate-can-help-keep-away-wrinkles

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=pearl11&pid=118817&blog_cim=A%20fekete%20csokol%E1d%E9%20v%E9d%20a%20k%E1ros%20napsugarak%20ellen

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr285366346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása