Két egyszerű, gyors és frissítő csoki alapú recept, avagy édes hűsölés a kánikulában.
Jeges ital csokoládéval
Hozzávalók:
2 tábla jó minőségű, durvára vágott tej- vagy étcsokoládé (keverhető is)
2,5 deciliter tejszín
2,5 deciliter szobahőmérsékletű tej
2 evőkanál kakaó
jégkocka
jégkrém
tejszínhab
A durvára vágott csokoládét forró víz felett megolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, amíg el nem olvad. Keverjük bele a tejszínt és a kakaóport, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre. Ezután vegyünk elő egy turmixgépet, rakjunk bele jeget, majd öntsük hozzá a tejet és a csokoládés keveréket, és nagy sebességen turmixoljuk össze. Öntsük ki poharakba, a tetejére tegyünk egy-két gombóc jégkrémet és tejszínhabot. Díszíthetjük egy pici olvasztott csokoládéval, mogyoródarabokkal.
Pálcás csoki fagyasztott gyümölcsökkel
Hozzávalók:
fagyasztott gyümölcsök
csokoládé
hurkapálca
Néhány órára tegyük be a gyümölcsöket mélyhűtőbe (a legalkalmasabbak: sárgabarack, őszibarack, kopasz barack, szilva, meggy, cseresznye, alma), majd amikor úgy érezzük, hogy akkor most jöhet valami hűsítő desszert, vegyük ki a gyümölcsöket a mélyhűtőből, és egyenként szúrjuk fel őket egy hurkapálcára. Majd víz felett olvasszunk fel egy-két tábla csokoládét. Válasszuk kedvenc csokinkat, vagy meg is variálhatjuk a dolgot, és két külön edényben két fajta csokival is elvégezhetjük a mutatványt. Ugyanis, ha az egyikben mondjuk magas kakaótartalmú sötét csokoládét, a másikban pedig fehér csokoládét olvasztunk, igazán dizájnos lesz a végeredmény. Ha csokoládé megolvadt, mártsuk bele a gyümölcsöket. Ha a dupla csokis kombinációt választottuk, egyik oldalát az egyik edénybe, másikat a másikba. A pálcás csoki szinte azonnal fogyasztható, hiszen a jeges gyümölcsök, hamar megdermesztik a csokoládét.
Forrás: www.yummly.com