csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csokis hűsítők

2013. július 24. 13:14 - csokimania

Két egyszerű, gyors és frissítő csoki alapú recept, avagy édes hűsölés a kánikulában.

Jeges ital csokoládéval

iced-coffee-mocha-07.jpg

Hozzávalók:

2 tábla jó minőségű, durvára vágott tej- vagy étcsokoládé (keverhető is)

2,5 deciliter tejszín

2,5 deciliter szobahőmérsékletű tej

2 evőkanál kakaó

jégkocka

jégkrém

tejszínhab

A durvára vágott csokoládét forró víz felett megolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, amíg el nem olvad. Keverjük bele a tejszínt és a kakaóport, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre. Ezután vegyünk elő egy turmixgépet, rakjunk bele jeget, majd öntsük hozzá a tejet és a csokoládés keveréket, és nagy sebességen turmixoljuk össze.  Öntsük ki poharakba, a tetejére tegyünk egy-két gombóc jégkrémet és tejszínhabot. Díszíthetjük egy pici olvasztott csokoládéval, mogyoródarabokkal.

Pálcás csoki fagyasztott gyümölcsökkel

Chocolate-Covered-Fruit-Goodness.jpg

Hozzávalók:

fagyasztott gyümölcsök

csokoládé

hurkapálca

Néhány órára tegyük be a gyümölcsöket mélyhűtőbe (a legalkalmasabbak: sárgabarack, őszibarack, kopasz barack, szilva, meggy, cseresznye, alma), majd amikor úgy érezzük, hogy akkor most jöhet valami hűsítő desszert, vegyük ki a gyümölcsöket a mélyhűtőből, és egyenként szúrjuk fel őket egy hurkapálcára. Majd víz felett olvasszunk fel egy-két tábla csokoládét. Válasszuk kedvenc csokinkat, vagy meg is variálhatjuk a dolgot, és két külön edényben két fajta csokival is elvégezhetjük a mutatványt. Ugyanis, ha az egyikben mondjuk magas kakaótartalmú sötét csokoládét, a másikban pedig fehér csokoládét olvasztunk, igazán dizájnos lesz a végeredmény. Ha csokoládé megolvadt, mártsuk bele a gyümölcsöket. Ha a dupla csokis kombinációt választottuk, egyik oldalát az egyik edénybe, másikat a másikba. A pálcás csoki szinte azonnal fogyasztható, hiszen a jeges gyümölcsök, hamar megdermesztik a csokoládét.

Forrás: www.yummly.com

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr905422761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vejnemöjnen12 2013.07.25. 08:26:15

Á, ezek kitűnőek lehetnek! Cserében én is ajánlok egy csokis tortacsodát. Itt megnézhető, az írás második részében van róla szó: szememfenye.blog.hu/2013/07/25/elteto_etelek

csokimania 2013.07.25. 14:13:21

@Vejnemöjnen12: Hmmm.... a torta is nagyon finom lehet :)
süti beállítások módosítása