csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Három napig csokifőváros lesz Budapest

2013. szeptember 08. 17:46 - csokimania

Három éves lett Budapest legnagyobb csokoládé- és édességünnepe, az Édes Napok. Idén a főtéma az étcsokoládé, a vendégország pedig Svájc lesz.

100505163242-large.jpg

 

Szeptember 20-22. között új helyszínen, a Millenáris Parkban várja a csokoládé szerelmeseit az Édes Napok Budapest. Idén az étcsokoládé kerül fókuszba, amit különböző formákban lehet majd megkóstolni. Jelen lesznek a legnevesebb hazai kézműves csokoládégyártók, de világmárkákat forgalmazó kereskedőkkel, híres cukrászokkal, fagylaltozókkal és gasztrobloggerekkel is találkozhatunk a három nap során. Lesznek bonbonkészítő bemutatók, festhetünk csokiképet, kipróbálhatjuk a csokoládé masszázst és workshopokon is részt vehetünk.

80849130801121754_edes_napok_2013.jpg

Az Édes Napok színvonalát jól mutatja, hogy Sarah Jane Evans és Chloé Doutre Roussel csokoládéguruk után idén Chantal Coady, a londoni Rococo csokoládébolt és a londoni Csokoládé Akadémia egyik alapítója látogat el Magyarországra.

Bár az Édes Napok főtémája az étcsokoládé, a tejcsoki rajongóinak sem kell aggódniuk, a fesztivál vendégországa ugyanis idén Svájc lesz. A tejcsokoládé hazáját komoly tradícióval bíró csokoládé -, és édességmanufaktúrák valamint elismert csokimesterek képviselik. Előadást tart majd például az 1898-ban alapított Confiserie Beschle tulajdonosa, Pascal Beschle. Sőt, először lesznek kóstolhatók Magyarországon a legrégebbi svájci csokigyár, a Cailler termékei. 

További információk: www.edesnapok.hu 

Képek forrása: www.sciensedaily.com, www.edesnapok.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr605500765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása