Egy hely, ahol az étcsokiba mártott kesudió, a tejcsokoládéval borított eper, vagy a fehércsokis málna téged is ChocolArtistává tehet.
A csokoládé lehet művészet. És szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy az árusítása is. Talán ez az oka annak, hogy számtalan egyedi csokilelőhelyre lehet bukkanni az országban. Az egyik legújabb a november 5-én nyílt Chocolart, ami a budapesti Fény utcai piac legalsó szintjén várja az édességre szomjazókat. Letisztult dizájn, harmonizáló színek, ötletes kiegészítők jellemzik a boltot.
Akik pedig szívesen majszolnak csokis mogyorót vagy mandulát, azoknak itt új dimenziók nyílhatnak. A Chocolart ugyanis - néhány kézműves magyar csoki mellett - a csokoládéba mártott magok és gyümölcsök otthona. Kapható itt tejcsokoládéba mártott eper, mandula, földimogyoró, narancshéj, kókuszkocka, vörös áfonya, törökmogyoró, ananász; étcsokis eper, kókuszkocka, banán chips, kesudió, narancshéj, datolya, meggy, törökmogyoró, mazsola; a fehércsokiba mandulát, málnát és banán chipset bújtattak, akik pedig savanyúbb ízekre vágynának joghurtos mandulát, földimogyorót és banánt ehetnek.
Természetesen egy ilyen készletet lehetetlen egy alkalommal végigkóstolni (ráadásul a kínálat még bővülni fog), de annyit elmondhatok, itt szinte lehetetlen abbahagyni az evést. A 74 %-os csokoládéba rejtett kesudióval, a fehércsokis málnával és a banán chipsszel pedig azt hiszem, még néhányszor találkozni fogok. A készlet külföldről érkezik a boltba, a bevonat alapanyaga belga illetve olasz csokoládé. A részletek pedig nem csak az ízkombinációkban lényegesek, hanem a tárolásban is: a különleges tekerős adagolók jó eséllyel a Chocolart védjegyei lehetnek.
Ha megkóstolnád a Chocolart finomságait, játssz a Csokimánia facebook oldalán.