csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Szerelmes lárva csoki

2014. február 09. 22:41 - csokimania

A japán nők lárvákat formázó csokoládékkal ajándékozzák meg a férfiakat.

beetle_larva_chocolate.jpg

Egy japán cég naponta 400, kézzel készített, lárva formájú csokoládét dob piacra. A Youchu Choco névre hallgató különleges édességből Valentin-nap környékén fogy a legnagyobb mennyiség. Japánban ugyanis a szerelmesek napján kizárólag a nők adnak ajándékot a férfiaknak, akik ezt csak egy hónappal később, az úgynevezett Fehér-napon viszonozzák. A nekünk elsőre bizarrnak tűnő csokik azért számítanak kitűnő választásnak, mert a lárvák látványa felidézi a férfiakban gyermekkorukat, hiszen kisfiúként sokuk ilyen állatkákat nevelt. 

larva.jpg

A Komatsuya cukrászati és sütőipari cég által forgalmazott lárva csokoládék testét tejcsokoládéból és kukoricapehelyből, bőrét egy vékony réteg fehér csokiból, lábait szárított tintahalból, szájukat kandírozott narancsból vagy narancshéjból készítik.  

Érdekesség, hogy Japánban a Valentin-napi csokoládés meglepetésekre különböző kifejezéseket használnak, attól függően, hogy kinek adják. A férfi munkatársaknak ajándékozott csokoládét "giri-choco"-nak, a szeretett férfinak szánt meglepetést "honmei-choco"-nak hívják. Az utóbbi években elterjedtek még a barátnőknek adott, úgynevezett "tomo choco"-k is. 

Forrás: www.japanesefood.about.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr725806936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása