csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

3D-s csoki készül

2014. március 16. 22:05 - csokimania

Háromdimenziós nyomtatóval kreál csokoládét A Sötétségben - Star Trek egyik látványmestere.

everything_is_made_of_chocolate_logo.png

Brian Begun filmes és televíziós produkciók látványmestereként már több mint 20 éve dolgozik azon, hogy a lehetetlenből valóságot kreáljon.  A jelenleg szabadalmaztatás alatt lévő módszerének célja, hogy a hagyományos kézműves csokoládégyártás reformálja meg a 3D-s szkennelés és nyomtatás technológiájával úgy, hogy a tervezési lehetőségeket bővíti. Az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor esküvője szervezése közben nem talált ízlésének megfelelő és megfizethető vendégajándéknak való csokoládét. Így hát kedvesével otthon kezdtek csokit gyártani. Közben rájött, a folyamatot egyszerűsíteni is lehetne.

3DPrintedChocolate_m_1001.jpg

A háromdimenziós nyomtatással ugyanis gépek, hevítés, préselés és vegyi anyagok felhasználása nélkül is képes csokiból reprodukálni a kiválasztott formát. Ráadásul a nyomtató segítségével ugyanabból a formából egyszerűen, öntőformák nélkül lehet különböző méretben legyártani a csokifigurákat. Jelenleg azonban még csak néhány csoki készült el. Az Everything's Made of Chocolate honlapon gyűjt adományokat a vállalkozás beindításához.  

Forrás: http://www.businessnewsdaily.com/5207-chocolate-3d-printing.html 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr625865185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása