csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Dalok a csokiról

2014. május 11. 22:06 - csokimania

Csokis slágerek a magyar könnyűzene minden szegletéből. 

Egy igazi klasszikus, azaz retro csokiélmény Katona Kláritól és a Bergendy-től Demjén Ferenc szövegével. A szerelem és a savanyú csoki összefüggése 1977-ből:

A magyar nóták szerzőit is megihlette a csokoládé. Kalmár Pál tolmácsolásában kiderül, mi kerül Julcsa kosarába, ha kimegyen a piacra. Igazi bakelites hangzás :)

A magyar Belga Csoki (bocs), ami még nyelvtörőnek se rossz: "csokipuddingon csücsül egy csóka, csoki csíkot húz a csiga csoki nyála, csoki-csemegéből fóka nyalóka, csoki-csillag csemege is lenne ha vóna." 

Azért kell egy kis próza is. Laár András, a Költő és A csokihóhér dala:

Újragondolt retro életérzés - Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar: Csokoládé

Nem, ez nem egy brazil szappanopera főcímzenéje. Ez Sergio Santostól a Csokoládé. Nem kommentálnám, elég egy részlet a szövegből: "Csokoládé capuccino, forró, mint a parázs, őrült latin varázs, Táncolj hát te is amigo!"

Lalalázós, durva szintetizátor szólós csokidal a Skála együttestől, ami talán még Dél-Amerikát is elbűvölné. 

 18-as karikás nóta. Freddy A Dupla: Eper meg Csokoládé:

Amikor a zene idézi fel a francia csokizók hangulatát. Harmonia Garden: Csokoládé

Számítógépes játékokat idéző zeneszám egy zöld "csokisztártól"? Gumi Maci: Csoki.  

"Mondja magácska, hogy miért olyan édes jaj, mint a csokoládé?" - teszi fel a már-már megválaszolhatatlan tűnő kérdést a Csibor Csokoládéja. Hegedűszó, fuvola, egyszerű ritmus, a klipben pedig még a kézműves csokoládékészítés alapjaival is megismerkedhetünk.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr366153662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása