csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Ma muszáj Nutellát enni

2015. február 04. 22:35 - csokimania

Kanalazod? Sütibe, vagy palacsintába töltöd? Esetleg kenyérre kened? A világ leghíresebb mogyorókrémjének rajongói február 5-én világnapot tartanak. 

keepcalm_carryaspoon-240x300.jpg

A Ferrero piemonti Alba városában működő gyárából 1964 tavaszán került ki az első Nutella-tégely. Mára évente 350 ezer tonna mennyiségben állítják elő, a világ csaknem száz országában fogyasztják, az olasz családok 80 százaléka vásárolja, és szerintem szinte mindenkinek van egy Nutella-függő ismerőse. A Nutella Világnapját 2007 óta tartják, a közösség Sara Rosso  ötlete nyomán egészen tavalyig a Ferrerótól teljesen függetlenül,  az interneten szerveződött. A felhívás szerint a világnapon a  mogyorókrém rajongói Nutellával készült ételeket készítenek, mogyorókrémevő versenyt hirdetnek, vagy olyan bulit szerveznek, ahol az édes krémből lehet falatozni. 2013-ban a NutellaDay.com weboldal bezárására, valamint az ahhoz kapcsolódó facebook oldal és twitter profil törlésére szólították fel Sarát a mogyorókrémet gyártó Nutella jogászai. A lekapcsolás megtörtént, majd néhány nappal később a jogászok mégis engedélyezték a folytatást. Idén pedig maga Sara Rosso tette közzé az interneten, hogy két évig a Ferrero csapata szervezi a Nutella Világnapját.

kanal_nutella.jpg

A közösségi oldalakon több százezren csatlakoztak már az eventekhez, több ország és város lokális Nutella ünnepet szervez. A javaslat szerint a napot klasszikus nutellás palacsintával érdemes kezdeni, amit egy mogyorókrémes kávéval kell kísérni. Aztán jöhet a többi édes, vagy akár sós nutellás étel. A nap hivatalos oldalán hétszáznál több recept közül választhattok. Azért a legjobb választás egyszerűen az üvegből kanalazva...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr987142113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása