csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Három napos fagylaltmámor

2015. március 04. 17:54 - csokimania

Közeleg a fagylaltszezon, ami idén újdonsággal startol. Az ország első fagylalt kiállítása ingyenes kóstolókkal, Magyarország kedvenc fagylaltja választással, műhelytitkokkal és előadásokkal várja a fagyi rajongót március 6. és 8. között a Syma Csarnokban.

chocolate.jpg

Piaci hiányt próbálnak teljesíteni a kiállítás szervezői: "A fagylalt napjaink legismertebb és legkedveltebb cukrászati terméke, amely Magyarországon is óriási tradíciókkal rendelkezik és fogyasztóként minden évben alig várjuk, hogy felfedezzük az újabbnál újabb ízeket.  Felmerül a kérdés: miért nincs a szezon kezdetén egy olyan esemény hazánkban, amely a széles tömegek számára felvonultatja az ország legismertebb és legkedveltebb cukrászdáinak és fagylaltozóinak sajátos ízeit is emellett bemutatja a fagylaltkészítés alapanyagainak és technológiájának újdonságait. A válasz: Fagylalt Kiállítás és Fesztivál." - írják.

Az esemény első napján a kiállítók közel 80 fagylaltja három kategóriában, - tejes, gyümölcsös és diabetikus - versenyez a „Magyarország kedvenc fagylaltja” címért. A három nap során a látványműhelyekben folyamatosan készülnek a különböző finomságok, a „hideg nyalat” valamennyi fajtáját és formáját - belépőjegy vásárlása után - ingyenesen megkóstolhatják a látogatók; a hagyományos fagylaltok kínálata mellett a gluténmentes, bio-, paleo- és cukormentes fagylaltokülönlegességeken át a lágyfagylaltig, de a palettáról nem hiányzik a jégkása és parfé sem. A csokoládé fagylalt rajongói szombat délben a szarvasgombás--csokoládés fagylalt készítésének folyamatát is megismerhetik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr997231957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása