csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Villámgyors forró csoki

2015. december 07. 22:17 - csokimania

A csokimikulások egyik legkedveltebb felhasználási módja nálam a házi forró csoki gyártás. A "recept" azt hiszem, szentségtörés a profi csokisok körében, ugyanis a legegyszerűbben beszerezhető csokoládéból is elkészíthető, az olvasztáshoz pedig mikrót használok, de én imádom. Néha felejtsük el a csúcsgasztronómiát, és adjuk át magunkat az élvezeteknek.

img_9601.JPG

Vegyünk elő egy bögrét, törjük bele a csokimikulást, majd tegyük be a mikróba, és melegítsük egy-két percig. A csokoládé minőségétől függ, hogy hány perc alatt olvad meg. Amikor gyönyörűen krémesre tudjuk keverni a csokit, kész is a művelet. Ha fokozni akarjuk az élményt, adhatunk hozzá egy kis főzőtejszínt, ízesíthetjük fahéjjal, kardamonnal, aszalt gyümölcsökkel. Az eredmény: sűrű és ellenállhatatlan forró csoki (két perc alatt). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr988147296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása