csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Pécsi csoki

2016. január 26. 09:51 - csokimania

A Csoko-Láda családi boltjában halasi csipkével díszített csokit is kaphatunk, minket mégis a pisztáciás-meggyes tejcsoki és a balzsamecetes eperkrém étcsokoládés burokban vett le a lábunkról. A pécsi bolt kínálata jól mutatja, egyre több helyen találhatunk jó minőségű csokoládékat.

img_9707.JPG

A Zsolnay Kulturális Negyed után a Király utcában nyitotta meg második boltját a Csoko-Láda, így szinte biztos elmegy a bolt előtt az, aki Pécsett jár. A Mosonyi-család minőségi csokoládékhoz fűződő szenvedélye hívta elő a bolt ötletét. A Király utcai üzletben látványműhely is található, így bárki bepillanthat a csokoládékészítés folyamatába. A család erősen kötődik Pécshez, így szeretnék, hogy termékeik a várost is népszerűsítenék, ennek egyik jó példája, hogy nemrégiben a Janus Pannonius Múzeummal közösen Vasarely alkotásaival díszített csomagolásokat is létrehoztak.

A boltba belépve, ami elsőre feltűnik, hogy itt a csokik tényleg kiemelt helyre kerültek. A barnás berendezés és a téglafalban kialakított üvegpolcok szinte már-már kiállításszerű érzetet adnak a vásárlónak, alig mertem hozzányúlni a táblás csokikhoz, nehogy megbontsam a rendet. Először könnyebben odamegy az ember a bonbonos pulthoz (ami azért nem rossz koncepció, hiszen egyedi, kézzel készített finomságok közül válogathatunk), vagy a látványműhelyhez. Utóbbinak köszönhetően csodálatos csokoládéillat terjeng az egész helyiségben. img_9706.JPG

Persze az egész boltban érdemes szétnézni, és válogatni. Több hazai csokoládékészítő termékei mellett, külföldi csokoládékat és kifejezetten gyerekeknek szóló csomagolásba rejtett édességeket, de pezsgőket és borokat is találhatunk. A Csoko-Láda saját csokoládéi leginkább táblás, sokszor csipke mintával díszített finomságok. De a kisebbeknek például csokoládé nyalókákat is kínálnak.

Mi most a bonbonokból kóstoltunk, amelyek a Codeau manufaktúra munkái. Mivel nemrégiben Pécs csokoládéjának kiáltották ki a medvehagymás-sós és a fügés-mandulás bonbonokat, ezekre fókuszáltunk volna, de sajnos, amikor ott jártunk egyikből sem volt készleten. Helyette a tulajdonosok a Verdi golyót ajánlották, pedig nem is tudtak a pisztácia imádatomról, amivel viszont szemben áll a marcipánhoz fűződő ellenállásom. Ebben a bonbonban viszont ez a kettő egyesül, és jelentem, engem nagyon meggyőzött. A tejcsokoládés burok kellemesen roppanós, belsejében pisztáciamarcipán, brandy és meggy található. Ez a sokféle íz mégis harmonikus elegyet alkot. A másik kiválasztott a madagaszkári vadbors bonbon volt. Ennél az étcsokoládé jól ellensúlyozza a kissé csípős ízt. A harmadik tétel pedig étcsokoládéba rejtett balzsamecetes-étcsokoládés eperkrém volt. A balzsamecet szinte rejtett pikánsságot adott ennek a kellemes csokinak.

A boltot ajánljuk mindenkinek, aki Pécsett jár. Érdemes kérdezgetni a tulajdonosoktól, segítenek a legmegfelelőbb édesség kiválasztásában. Mi legközelebb a családi manufaktúrában készült táblás csokoládékat fogjuk megkóstolni.

A Csoko-Láda Csokoládébolt és Manufaktúra a facebookon is elérhető.

Az üzletbe vevőként tértünk be, a tulajdonosok nem tudták, hogy beszámoló készül, így csak telefonnal fotóztunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr938284132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása