csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csavarj csokit!

2013. november 11. 08:24 - csokimania

Egy hely, ahol az étcsokiba mártott kesudió, a tejcsokoládéval borított eper, vagy a fehércsokis málna téged is ChocolArtistává tehet.

DSC_0257.jpg

A csokoládé lehet művészet. És szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy az árusítása is. Talán ez az oka annak, hogy számtalan egyedi csokilelőhelyre lehet bukkanni az országban.  Az egyik legújabb a november 5-én nyílt Chocolart, ami a budapesti Fény utcai piac legalsó szintjén várja az édességre szomjazókat. Letisztult dizájn, harmonizáló színek, ötletes kiegészítők jellemzik a boltot. 

IMG-1383747165-V.jpg

Akik pedig szívesen majszolnak csokis mogyorót vagy mandulát, azoknak itt új dimenziók nyílhatnak. A Chocolart ugyanis - néhány kézműves magyar csoki mellett - a csokoládéba mártott magok és gyümölcsök otthona. Kapható itt tejcsokoládéba mártott eper, mandula, földimogyoró, narancshéj, kókuszkocka, vörös áfonya, törökmogyoró, ananász; étcsokis eper, kókuszkocka, banán chips, kesudió, narancshéj, datolya, meggy, törökmogyoró, mazsola; a fehércsokiba mandulát, málnát és banán chipset bújtattak, akik pedig savanyúbb ízekre vágynának joghurtos mandulát, földimogyorót és banánt ehetnek.

PhotoGrid_1383662317535.jpg

Természetesen egy ilyen készletet lehetetlen egy alkalommal végigkóstolni (ráadásul a kínálat még bővülni fog), de annyit elmondhatok, itt szinte lehetetlen abbahagyni az evést. A 74 %-os csokoládéba rejtett kesudióval, a fehércsokis málnával és a banán chipsszel pedig azt hiszem, még néhányszor találkozni fogok. A készlet külföldről érkezik a boltba, a bevonat alapanyaga belga illetve olasz csokoládé. A részletek pedig nem csak az ízkombinációkban lényegesek, hanem a tárolásban is: a különleges tekerős adagolók jó eséllyel a Chocolart védjegyei lehetnek.

Ha megkóstolnád a Chocolart finomságait, játssz a Csokimánia facebook oldalán. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr825625506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.11.11. 15:16:50

"Letisztult dizájn, harmonizáló színek, ötletes kiegészítők jellemzik a boltot."

A letisztult dizájn szöveg magyarul mindig azt jelenti, hogy nem sokat foglalkoztak a küllem érdekessé tételével, hanem csak kimeszeltek, aztán ennyi elég is legyen. Ami nem mindig baj, csak akkor nem kell emlegetni. Én az egyik fényképen is retusáltam volna egy picit, ha már reklám, ugye, de ez sem baj, ha a csoki finom. Egy próbát mindig megér.

Ha a boltban nyers kakaóval és más ismeretlenséggel is lehet próbálkozni, szóljanak, mert tudok érdeklődőket.
süti beállítások módosítása