csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

10 érv a csokoládéfogyasztás mellett

2013. június 09. 14:04 - csokimania

eatchoco.jpg

  1. Egy-két kocka csokoládé – természetesen itt is érvényes a szabály: érdemes magas kakaótartalmú táblát választani – könnyen elűzi a borús hangulatot. Ez a csokoládéban lévő teobrominnak köszönhető.

  2. Egyre több vizsgálat bizonyítja a csoki köhögéscsillapító hatását. Londoni kísérletek rámutattak, hogy köhögő gyermekeknek adott 3 dkg csokoládé, ugyanolyan hatást váltott ki, mintha kodeint tartalmazó köhögéscsillapító szert adtak volna nekik. A megoldás kulcsa szintén a csokoládéban lévő teobromin.

  3. A legalább 50%-os csokoládé vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-, B-, C- és E-vitamint is tartalmaz.

  4. A csokoládé olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek gyorsan és könnyen felszívódnak, így pár falat vészhelyzetben segít az energiaháztartás feltöltésében.

  5. Egészségvédő flavonoidokat, vagyis antoxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagokat tartalmaz. Ezeknek rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, májvédő valamint vírus- és baktériumellenes hatásuk is bizonyított.

  6. A csokoládé kívülről is szépít. Szintén a flavonoidok segítenek abban,hogy a bőr puhább és bársonyosabb legyen, ugyanis javítják a bőr véráramlását és vízellátását.

  7. A csokoládé segít leküzdeni a stresszt is. Az ASC Journal of Pretome Research oldalán publikált kutatás szerint napi 40 g jó minőségű csoki elfogyasztása csökkentette az önmagukat erősen stresszesként értékelt önként jelentkezők stresszhormonszintjét.

  8. Egy 19000 ember bevonásával készült oszervációs vizsgálat során kiderült: azok között, akik minden nap fogyasztottak csokit, szignifikánsan kevesebb stroke és infarktus fordult elő.

  9. A csokiban lévő kakaóvajat a "jó" zsiradékok közé sorolják, bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet.

  10. A baráti vagy családi összejövetelek egyik „csapatépítő” mozzanata lehet a csokifondüzés, vagy házi bonbon esetleg csokis süti elkészítése. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr445352343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása