csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Olasz csokoládéfagylalt házilag

2013. június 21. 16:13 - csokimania

Egy recept, amihez nem kell konyhatündérnek lenni, sőt akár hétvégi programként a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe. Az eredmény: elképesztő ízek és egy csokoládéfagyi, ami mindenkit levesz a lábáról.

csf.jpg

Hozzávalók:

380 ml tej
150 ml tejszín
50 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 g holland kakaópor
100 g jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé

Egy lábosban vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, egy másikban pedig kezdjünk el melegíteni a tejet. Amikor elkezd forrni, tegyük bele a kakaóport, a cukrokat, és lassú tűzön kevergessük, majd finoman adagoljuk hozzá a felolvasztott csokoládét. Az alapmassza kész, így akár meg is állhatunk, és műanyag edénybe öntve, a mélyhűtőben lefagyasztjuk a fagylaltot. Ha félóránként átkeverjük a masszát, sokkal krémesebb lesz a végeredmény.

És hogy lehet tovább finomítani a receptet? Hűtsük le a masszát, majd az első keverés alkalmával rakjunk bele reszelt csokoládét, aprított mogyorót vagy apró kekszdarabokat. A recept fehér- és tejcsokoládéval is elkészíthető, sőt akár csilissel is, ha valaki a csípősebb fagyikat kedvelné.

És eláruljuk az olasz konyha titkát is: a fagylaltot a megfelelő ízhatás érdekében türelemmel és teljes szívvel főzzünk. :)

gelato-cioccolato.jpg

Forrás: www.gelatoacasa.org

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr345372397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása