A csokimikulások egyik legkedveltebb felhasználási módja nálam a házi forró csoki gyártás. A "recept" azt hiszem, szentségtörés a profi csokisok körében, ugyanis a legegyszerűbben beszerezhető csokoládéból is elkészíthető, az olvasztáshoz pedig mikrót használok, de én imádom. Néha felejtsük el a csúcsgasztronómiát, és adjuk át magunkat az élvezeteknek.
Vegyünk elő egy bögrét, törjük bele a csokimikulást, majd tegyük be a mikróba, és melegítsük egy-két percig. A csokoládé minőségétől függ, hogy hány perc alatt olvad meg. Amikor gyönyörűen krémesre tudjuk keverni a csokit, kész is a művelet. Ha fokozni akarjuk az élményt, adhatunk hozzá egy kis főzőtejszínt, ízesíthetjük fahéjjal, kardamonnal, aszalt gyümölcsökkel. Az eredmény: sűrű és ellenállhatatlan forró csoki (két perc alatt).