csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Először ettek csokit a kakaóbab-termesztők

2014. július 31. 22:45 - csokimania

Bár Elefántcsontpart a világ vezető kakaóbab-termelője, az ültetvényeken dolgozó munkások még sosem ettek csokoládét. Egy holland forgatócsoport megkóstoltatta velük az édességet. 

A munkások igazából azt sem tudták, hogy mit készítenek az általuk szüretelt kakaóbabból. Ha belegondolunk, hogy a munkások vezetője 7 eurót keres naponta, amiből 14 családtagját és 4 dolgozóját kell eltartania és kifizetni, megértjük, hogy a 2 eurós csokoládé valóban luxusnak számít Elefántcsontparton.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr126563575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karlmax 2014.08.01. 09:12:31

Ez az ért kemény. A csokit minden embernek ismernie kell. Küldenék nekik egy kis Dunakavicsot, én mostanában újra arra kaptam rá, hátha még drazsét sem ettek. Láttátok most mit lehet vele nyerni? glurl.co/boldogiz
süti beállítások módosítása