csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csokis programok hétvégére

2013. március 15. 11:35 - csokimania

I. Debreceni Csokoládé Napok, 2013. március 16-17.

csokolade_napok_2013_debrecen-300x204.jpg

A boldogság legédesebb, kézzelfogható formája tölti be a Kölcsey Központot: a csokoládé, két napon át vendégeskedik Debrecenben a Csokoládé Napok „fantasztikus léghajója”, megannyi édességgel és „édes élménnyel” fedélzetén.

A csokoládéban annyi minden ölthet testet: a boldogság, a szenvedély, a titok, a nosztalgia, a csábítás, és egy csipetnyi vétek. A csoki egy magasabb szintű élvezet, az elérhető luxus,  amit mindenkinek meg kell tapasztalnia. Ideje más szemmel néznünk erre a nagy múltra visszatekintő, minden érzékszervünket „megérintő”csemegére. 

Az I. Debreceni Csokoládé Napok ezt a különleges világot mutatja be a magyar csokoládégyártók és a kézművesek segítségével. Ahol a csoki nem csak az ízével, hanem a „hangulatával” is csábít, ahol nem a mennyiség, hanem a minőség számít, ahol az ízek, az álmok testet öltenek. A Csokoládé Napok nem csak vásár, hanem egy interaktív gasztrokulturális családi program. 

A nagyérdemű több mint száz féle csokoládé, édesség és sütemény közül vásárolhat, kóstolhat. Lesz itt: helyben sütött csokicseppes francia kenyérke, kecskesajtos-, borsos-, levendulás bonbon, pálinkás drazsé, csokoládé szalámi és táblás csokik a világ legtávolabbi csücskéből. Az is kiderül, hogy hogyan kerül a levegő a „csokinyusziba”, de elleshetjük a kávépörkölés mesterfogásait, a bonbonkészítés, a cukorkagyártás, vagy a grillázskészítés fortélyait. A csokoládé történetét tablókon követhetjük nyomon, az „igazi” csokoládé titkát pedig szakértőink árulják el. Kifaggathatjuk Szántó Tibor csokoládé mestert, Borbély Béla bácsit, a szakma élő legendáját, akinek szinte minden recept a fejében van és Erdős Hannát, aki nem egyszer állt a „dobogó legtetején” a cukrászolimpiákon. A legkisebbeket egy „édes” kreatív játszópark várja, ahol Gombóc Artúr a házigazda.  Lesz bábelőadás, ahol Pom Pom meséi elevenednek meg. A csoki mellett a kultúrára is éhes nagyérdeműnek Zórád Ernő kiállítása vagy a Kaméleon improvizációs színház produkciója kínál igazi csemegét. 

Csokitúrák a Csokoládé Múzeumban

A budapesti Csokoládé Múzeumban két csokitúra közül válogathatunk. A Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra két és fél órás program. A csokitúra résztvevőket a program részeként a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes, terített asztal várja. Másik lehetőség a Praliné túra, csokis aszúszem kóstolással, csokoládé készítéssel.

2013. március 16. 12:00, 14:30 - praliné túra
2013. március 16. 17:00 - Fejedelmi csokoládé kóstoló túra
2013. március 17. 12:00, 14:30 - praliné túra
2013. március 17. 17:00 - Fejedelmi csokoládé kóstoló túra

Lakásban maradóknak pedig a Csokoládé című filmet ajánljuk. Aktualitása is van, ugyanis Magyarországon 2001. március 15-én mutatták be. Juliette Binoche, Johnny Depp és rengeteg csokoládé...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr985136014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása