A listavezetőkhöz képest kevés csokit esznek a magyarok.
Bár a boltok polcain lévő csoki kínálatból és a magyarok étkezési szokásiról szóló írások alapján azt gondolnánk, hogy Magyarországon sok csoki fogy, az Európai Unió átlagának felét sem érjük el. Ugyanis még az Unióban évente átlagban 6,5 kg csokoládét eszik meg egy ember, nálunk csupán 3,2 kilogrammot. Ugyanez az érték az Amerikai Egyesült Államokban 5,5 kg, Írországban 9 kg, Ausztriában 10 kg, a listavezető Svájcban pedig 11 kg – derül ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége összeállításából.
A magyarok 77 százaléka az íze miatt fogyaszt csokoládét. A legnépszerűbb ízek a mogyorós (27%), marcipános (24%), mogyorókrémes (18%), alkoholtartalmú (16%) és az epres (15%). És hogy milyen csokoládét választunk? Legszívesebben tejcsokoládét, amit az étcsoki követ, a fehér csokoládét a lakosság 19 százaléka választja.
Szeretünk nassolni, ugyanis a megkérdezettek nagy része bármikor szívesen fogyaszt csokoládét. Sokan vannak azok is, akik étkezés utáni desszert gyanánt szeretnek csokit enni. De vizsgák, megmérettetések előtt is szívesen doppingoljuk magunkat egy kis csokoládéval.
Forrás: Magyar Édességgyártók Szövetsége