csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Amerika kedvenc kézműves csokija

2015. április 12. 23:03 - csokimania

Amerika legjobb csokiműhelyében tizenhárom ízben, teával felturbózva készülnek az organikus táblás csokik. A The Tea Room csokoládéi a kaliforniai San Lenardóban születnek Heinz Riemann svájci csokoládémester irányításával. Minden csokoládé kézzel, természetes és organikus alapanyagokból készül, a termékek glutén- és GMO-mentesek, valamint kóser tanúsítvánnyal is rendelkeznek. A 2007-ben alapított manufaktúra nemcsak Amerika csokoládészalonjaiban nyeri sorra a díjakat, hanem idén már másodszor hozta el az International Chocolate Salon USA legjobb csokoládéműhelyének járó díját is.  

10949977_10204331021220511_1579351331_n.jpg

Már a csokoládék csomagolása is utal a bennük lévő tartalomra. A tizenhárom ízhez ugyanannyi különböző színben – kéktől a narancssárgán át rózsaszínig - pompázó papírdoboz dukál. De a színek mellett a dobozok kreatívja is jelzi a tartalmat, sokféle festett csésze, kínai teáspohár segít eligazodni a választékban. Egyszerűen lehetetlen nem észrevenni ezeket a csokikat, ráadásul a papírdobozokat könnyű kinyitni és visszazárni, így még praktikusak is. A felnyitás után még egy ezüst aromazáró tasak vár ránk, aztán jöhet az igazi élmény. Ez az a csoki, amelyiknél már a felbontás után érdemes kicsit elidőzni, ugyanis elképesztően aromás illata van. A tábla letisztult és hagyományos vonalat követ, nem vastag, gyönyörűen roppan. A tizenhárom íz akár azt is megmutathatja, hogy teázáshoz milyen csokoládét érdemes választani. Kóstolás után szerencsére nem érzünk tealevél darabokat, ugyanis a tea egy komplex, szabadalmaztatott infúziós eljárással kerül a csokiba. 

10386369_412606515573792_5075421860968251445_n_2.jpg

És akkor jöjjenek az ízkombinációk. Az én személyes kedvencem a 38 százalékos jázminos tejcsokoládé. A növény aromája jól semlegesíti a tejcsoki édességét, a harmonikus ízvilág pedig még sokáig érződik a szájban. A csokikat - legyen szó bármelyik ízesítésről - érdemes kicsit hosszabb ideig a nyelven tartani, hogy legyen időnk felfedezni a leheletnyi finomságokat is.

A tél hangulatát felidéző indiai fűszeres tea, azaz fahéj, kardamon, szegfűszeg, bors elegyével ízesített tejcsoki is levett a lábamról. A magasabb kakaótartalmú csokik közül is két kedvencem lett. A 60 százalékos tábla fekete teával, chai fűszerekkel, chili paprikával és borssal az édes és a csípős izgalmas elegye. A sorozat „kakukktojása”, vagyis az egyetlen tea nélküli tábla, a mandulás karamellás étcsokoládé tengeri sóval megmagyarázhatatlan módon ízlett, ami azért meglepő, mert a sós csokik nem tartoznak a kedvenceim közé. Ennél azonban olyan, mintha sós mandula lenne elrejtve a falatokban, a karamellának köszönhetően pedig picit grillázsos hatása van.

A sorozatból egyetlen csoki volt, amiből soha többé nem szeretnék egy falatot sem, a Lapsang Souchong, ami keserű csokoládé fekete teával és himalájai sóval. Annyira füstös az íze, hogy az én ízlelőbimbóimat elriasztotta, viszont el tudom képzelni, hogy egy idősebb férfinak csábító ízkombináció lehet.  A csokikat több ismerősömmel is kóstoltattam, és mindenki talált olyat, ami kifejezetten ízlett neki. A The Tea Room 13 csokoládéja tehát megadja azt a lehetőséget, hogy ha rászánjuk az időt, bárki találhat közöttük a személyiségének és az ízlésvilágának megfelelő táblát. És ami a legjobb, már Magyarországon is beszerezhetők, ráadásul elérhető áron. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr607298221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása