csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Magyar csokis sikerek a Great Taste Awardon

2013. szeptember 11. 14:44 - csokimania

A világ egyik legnagyobb és legfontosabb ételkóstoló versenyén, a londoni Great Taste Awardon a 400 zsűritagból álló bizottság - elismert gasztronómiai szakemberek, Michlein-csillagos séfek, híres áruházak beszerzési igazgatói, ételkritikusok - döntése alapján három magyar csokoládéműhely terméke is elismerést kapott. A világ egyik legszigorúbb zsűrije több ezer órát töltött étel-vakkóstólással, a versenyre ugyanis tízezer terméket neveztek, de ezeknek csupán egyharmada kapott értékelést. És a Great Taste Awardon tényleg minden csak az ízről szól, hiszen a zsűritagok mindenféle információ és csomagolás nélkül kapják a „jelölteket” kóstolásra.

GreatTasteAwards2013_1.jpg

És, hogy kik lettek a magyar díjazottak? A Rózsavölgyi Csokoládénak három csokoládéja – a Madagaszkári Criollo, a Trincheras és a Porcelana - is 2 csillagos minősítést kapott.

Szántó Tibor House blend superior 70 százalékos csokoládéja idén már az Academy of Chocolate London versenyén is bronzérmes lett, a Great Tast Awardon pedig egy csillagot kapott. Ahogy a harmadik magyar díjazott, a ChocoMe két „csokialkotása” - az F119-es (40% tejcsokoládé alapon tengerisó Tahiti vaníliaporral, pekándió és karamell ízű csokoládépasztilla) és az F102-es (65% étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevél, lime ízű csokoládépasztilla és kandírozott citromhéj) – is egy-egy csillagot kapott.

A verseny honlapja: http://greattasteawards.co.uk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr305500935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása