csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Drágulhat a csokoládé

2013. október 21. 07:40 - csokimania

A kakaótermelő országok rossz időjárása, valamint a feltörekvő országban megnövekedett kereslet miatt a csokoládé legfontosabb összetevőinek ára folyamatosan emelkedik. Így a gyártóknak nincs más választásuk, emelniük kell a csokoládé árát.

A kakaóvaj ára például négyéves csúcson van, miután az elmúlt 12 hónapban 70 százalékkal drágult. Ugyanebben az időszakban pedig egy tábla csokoládé előállítási ára 25 százalékkal emelkedett. A megnövekedett költségeket egy idő után a fogyasztók is megérezhetik. Az Egyesült Államokban a csokoládé bolti ára az elmúlt egy évben például 7 százalékkal emelkedett.

dragacsoki.jpg

A gyártók egyébként nem feltétlenül a csokoládé kiskereskedelmi árának emelésével kompenzálják bevételkiesésüket. Ezzel ugyanis elijeszthetik a vásárlókat. A csokiipar résztvevői első lépésként inkább a termékek kakaótartalmának, vagy az adagok méretének csökkentéséhez szoktak folyamodni.

Az áremelést a minőségi csokoládé kedvelői fogják a leghamarabb megérezni. Nem csupán azért, mert a magas kakaótartalmú csokoládék előállítása önmagában költségesebb folyamat, hanem azért is, mert az igazán jó minőségű csokikat kézműves manufaktúrákban állítják elő. Ezek a kis cégek - az ipari gyártókkal ellentétben – hamarabb kénytelenek a fogyasztókra hárítani a megnövekedett költségeket.

Forrás: http://www.abc17news.com/news/business/Paying-more-for-chocolate-You-will-be/-/18516102/22424162/-/556dm8/-/index.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr305589972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása