Hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett a chocoMe. A magyar csokoládémanufaktúra a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és ezüst érmet nyert. A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez.
A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje.A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy a Seventy% csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.
"A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól" - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a rangos elismerést. "A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt a rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben a kategóriában. A következő kategória a "bean-to-bar", ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig.” - tette hozzá Mészáros Gábor.
Forrás: www.chocome.hu
Kép forrása: www.jocsoki.hu