, aki a megszokott, jól bevált ízesítésekre esküszik mások viszont szeretnek kísérletezgetni. A klasszikus étcsokoládé nem okoz csalódást, mint ahogy a mogyorós csoki sem bír különösebb meglepetéssel. Viszont mindig voltak és leszek újítók, akik néha szokatlan ízkombinációkkal állhatnak elő. Mi is találtunk most két csokis bizarrságot.
Az első, amin nemrég fennakadt a szemem, egy ír csokoládé vállalat által kifejlesztett teljesen megdöbbentő csokoládé kombináció: a sajtos, ropogós hagymás csokoládé. Mivel limitált kiadásról van szó, az első 100.000 db elég gyorsan el is fogyott, amit elsősorban a jól irányzott közösségi média kampánynak köszönhetett.
Valószínű, hogy ez annak is betudható, hogy a csokoládé táblákat "szokatlan ízesítésű" és "ropogós csokoládé" jelzőkkel reklámozták, nem pedig a hagyma és a sajt lágyan csokoládéba olvadó ízvilágára tették a hangsúlyt. Igazából azonban a hirtelen siker titkát senki sem tudta megfejteni, egyszerűen csak örülnek annak, hogy jól fogy a bizarr csoki.
Az emberek reakciói arról árulkodnak, hogy sokuk azért próbálta ki ezt a furcsa párosítást, mert a csokoládé és a sós dolgok keverése gyermekkori emlékeket idéz fel bennük, mint például amikor sós mogyorót haraptak a tábla édesség mellé.
A másik igencsak meglepő csoki variáns, nem is annyira csokoládé,mint inkább egy meghökkentő ital, a Bacon Beer Float nevezetű szokatlan desszertkísérlet. Az angliai Portsmoutban egy helyi kávézóban találták ki, mivel a tulajdonos szeretett volna valami igazán egyedivel előrukkolni, és azt gondolta, hogy ilyen desszertet biztosan nem kap máshol a fogyasztó. A különleges ital a következőképp áll össze: néhány gombóc vanília fagyi, sör, csoki, karamell, bacon, tejszínhab a tetejére és egy cseresznye díszítésképp. Jó étvágyat!
Ezen a videón megnézhetitek hogy készül:
Forrás: