csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Divat a csokiruha

2013. november 06. 08:03 - csokimania

Csokoládéból készült nagyestélyi, koktélruha vagy éppen muffinokkal díszített extravagáns szoknya? A Salon du Chocolat kiállítások állandó eleme az édes kísértésnek is beillő divatbemutató.

Chocolate-fashion-show-in-Paris_3_1.jpg

Legutóbb Párizsban vonultak a modellek csokiruhában a kifutón. A kollekció neves divattervezők és világhíres csokoládégyártók közös munkája eredményeként került a kifutóra, de néhány most induló helyi tervezőt is meghívtak, hogy csoki alapú ruhát készítsenek. Egy ilyen bemutatónál a backstage jobban hasonlíthat egy csokikészítő műhelyre, ugyanis a ruhák nagy része a modelleken nyerik el végleges formájukat. Ráadásul a tervezőknek arra is vigyázniuk kell, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzanak, amelyek olvadás nélkül kibírják a bemutató végét. A klasszikus vonalvezetésű nagyestélyitől a thai hangulatot idéző nyári ruháig tényleg bármi elkészíthető csokiból.

muffinos.jpg

ruhak_1.jpg

Salon du Chocolat London 2013 CHOCOLATE FASHION SHOW (11).jpg

Közben egy másik csokiruha is bejárta a világsajtót. Lauren Smith a londoni Chocolate Week Graduate Fashion Weeken mutatta be ötven kilónyi csokoládéból készült Örök Gyémánt fantázianevű estélyi ruháját, amelyet több mint száz óra alatt készített el. Az Audrey Hepburnt és az 50-es éveket idéző alkotás míder jellegű felsőrésze szorosan követi a testet, míg lent A-vonalban bővül, a ruha fodrain pedig különféle motívumok, például csili és narancskarikák láthatók.

csokiruha.jpg

Képek forrása: http://designyoutrust.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr45617013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása