csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Belélegezhető csokoládé

2013. november 19. 12:40 - csokimania

Ilyen, amikor a high-tech valósággá válik: nullkalóriás, belélegezhető csokit fejlesztett ki egy harvardi professzor.

lewifff.jpg

A csokifüggők számára is megoldást jelenthet David Edward professzor diákjaival közösen kifejlesztett találmánya: a Le Whif. A 100 százalékosan természetes alapanyagokból - szerves nádcukor, biokakaó, szerves vanília, természetes aromák - készült belélegezhető csokoládé szinte bármilyen ízesítéssel elkészíthető, és még a kalóriákat sem kell számolni a fogyasztása közben.

Bár a forradalmi találmányról már évek óta cikkeznek, az igazi áttörés még nem érkezett el. Japánban és Franciaországban már kereskedelmi forgalomba hozták, interneten pedig bárki megrendelheti. Érdekesség, hogy a csokit cigiszerű dobozban forgalmazzák, belélegzése pedig a cigarettázáshoz hasonló mozdulatokkal is kivitelezhető, így akár leszokás közben is jó választás lehet. A környezettudatos vásárlókat pedig azzal győzheti meg, hogy az édességet 100 százalékban biológiailag lebomló inhalációs csőbe rejtették.

A csokival új ige is született, a „to whif”, ami magyarul lefordíthatatlan. Csupán megtapasztalni lehet, ha elfogyasztjuk a csokoládét, ugyanis ilyenkor Edwards professzor szerint az evés és lélegzés közötti állapotot tapasztalhatunk meg. A csoki ráadásul még teltségérzetet is ad, a fogyókúrázók és a csokifüggők nagy örömére. A belélegezhető édesség mind ízében, mind illatában tökéletesen megegyezik szilárd társaival, így bárki könnyen becsaphatja magát. Közben pedig még attól sem kell félni, hogy a „szer” a tüdőbe jut, az édes részecskék, ugyanis a nyelven fejti ki hatásukat.    

Forrás: www.aerolife.com

Kép forrása: www.yumsugar.com 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr975642169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2013.11.20. 15:58:47

"attól sem kell félni, hogy a „szer” a tüdőbe jut" Akkor, hogy is van ez? Mégsem belélegezhető? Mondjuk a kakaóport tüdőre venni elég kellemetlen lenne.:D Hát én megmaradok a "normál" csokinál. :)Abból egy kockát ráhelyezek a nyelvemre és nyami ...
süti beállítások módosítása