Ilyen, amikor a high-tech valósággá válik: nullkalóriás, belélegezhető csokit fejlesztett ki egy harvardi professzor.
A csokifüggők számára is megoldást jelenthet David Edward professzor diákjaival közösen kifejlesztett találmánya: a Le Whif. A 100 százalékosan természetes alapanyagokból - szerves nádcukor, biokakaó, szerves vanília, természetes aromák - készült belélegezhető csokoládé szinte bármilyen ízesítéssel elkészíthető, és még a kalóriákat sem kell számolni a fogyasztása közben.
Bár a forradalmi találmányról már évek óta cikkeznek, az igazi áttörés még nem érkezett el. Japánban és Franciaországban már kereskedelmi forgalomba hozták, interneten pedig bárki megrendelheti. Érdekesség, hogy a csokit cigiszerű dobozban forgalmazzák, belélegzése pedig a cigarettázáshoz hasonló mozdulatokkal is kivitelezhető, így akár leszokás közben is jó választás lehet. A környezettudatos vásárlókat pedig azzal győzheti meg, hogy az édességet 100 százalékban biológiailag lebomló inhalációs csőbe rejtették.
A csokival új ige is született, a „to whif”, ami magyarul lefordíthatatlan. Csupán megtapasztalni lehet, ha elfogyasztjuk a csokoládét, ugyanis ilyenkor Edwards professzor szerint az evés és lélegzés közötti állapotot tapasztalhatunk meg. A csoki ráadásul még teltségérzetet is ad, a fogyókúrázók és a csokifüggők nagy örömére. A belélegezhető édesség mind ízében, mind illatában tökéletesen megegyezik szilárd társaival, így bárki könnyen becsaphatja magát. Közben pedig még attól sem kell félni, hogy a „szer” a tüdőbe jut, az édes részecskék, ugyanis a nyelven fejti ki hatásukat.
Forrás: www.aerolife.com
Kép forrása: www.yumsugar.com