csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csokoládé étterem nyílt Londonban

2013. november 24. 15:30 - csokimania

Aki kakaós pecsenyelére, csokoládéöntetes kacsasalátára esetleg kakaóban pácolt marhahúsra vágyna, annak irány a Rabot 1745!

rabot_london4.jpg

November 14-én nyílt meg a londoni Borough Marketen Nagy-Britannia első csokiétterme, a Rabot 1745. Itt tényleg minden egyes fogást csokoládéval készítenek. Az étterem főszakácsa, Jon Bentham az elsőre meglepőnek tűnő kombinációktól sem riad vissza. A vörös márnához gnocchit, olivabogyós ricottát, mustárt és finomított csokoládét kínálnak, míg a kakaóban pácolt marhahúshoz csokoládés torma és kakaós pecsenyelé dukál. Készítenek kakaós házi tésztát, sült kakaót, kakaóvajban sült répaszeleteket és kakaós spenótot is. Az árak 7 és 25 font között mozognak, de ha valaki különleges csokoládékra kíváncsi, 55 fontért egy kóstoló menüre is benevezhet.

Az étterem több emeleten kínálja a 250 éves Szent Lucian ültetvényről származó kakaós és csokis ízeket. Az ételek a nyugat-indiai és a brit kulináris hagyományokat ötvözik, a sült kakaót fűszerként sósan is használják. Az igazi ínyenceknek kísérőként friss kakaós martinit ajánlanak, jövő év januárjától pedig már reggeli menüket is ígérnek.

A menü itt böngészhető végig: http://www.hotelchocolat.com/uk/restaurants/menu/rabot-1745

Forrás: http://www.hotelchocolat.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr55653751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása