csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

A thaiföldiek alig esznek csokit

2014. január 26. 13:55 - csokimania

Prémium kategóriás mangós és zöld teás bonbonoktól a tortabevonós pálcikákig - thaiföldi csokimustra a Bangkok Shutdown árnyékában.

IMG_0971.jpg

A címben lévő kijelentést nem támasztják alá tudományos kutatások, csupán a tapasztalat. Ha Thaiföldön az ember betér egy boltba, nem találkozik tetemes csoki kínálattal. A polcokon néhány nálunk is népszerű szeletes csoki, angliai és kínai márkák, egy-két thaiföldi gyártmány. Utóbbiak közül a Woody ropiszerű pálcikával töltött szeletét kóstoltam. A csoki inkább hasonlít rossz minőségű tortabevonóra, ami alig akar lemenni az ember torkán. Később egy egész mandulával töltött bonbon is az utamba került. Azt hiszem, jobban jártam volna, ha inkább a sima mandulánál maradok. Szóval ha arra jártok, jobb ha csak kóstolás szintén próbáljátok ki az ipari mennyiségben gyártott thai csokikat. Viszont a magokból készült édességeket - ilyet egy metrókijáratban lévő édességes standon vettem - érdemes tesztelni. 

Image.jpg

De akkor hol esznek jó csokikat a thaiok? A megfejtés a plázákban rejlik, ahol egész szintet szentelnek a gasztronómiának, és itt bizony egy-két káprázatos minőségi bonbonba is belefuthatunk. Ezeknél a finomságoknál valóban jó minőségű csokoládékat választanak, a csokiburok finoman roppanós, a töltelékek közül a gyümölcsösök - banán, mangó, passiógyümölcs -, a különböző magok és a teás - tejes és zöld tea - változatok a legnépszerűbbek. 

 

IMG_0972.jpg
Aki pedig arra is kíváncsi, hogy igazából mit jelent a világnak a thai chocolate, a legnagyobb kereső képtalálatai között rájöhet.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr825783225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobias2 2014.01.26. 19:11:08

Folyamatos 30-40 fokos hőségben a szerzőnek sem lenne kedve maszatolni a csokoládéval. www.bbc.co.uk/weather/1609350
süti beállítások módosítása