csokimania

Csokoládé minden mennyiségben

Csokipapír-gyűjtés felsőfokon

2013. augusztus 29. 08:33 - csokimania

 

Nemrég egy csokipapírokról szóló bejegyzés kapcsán http://csokimania.blog.hu/2013/08/05/kulonleges_csoki_csomagolasok jutott el hozzánk a csokipapir.hu oldal szerzője, Örsi Zoltán, akiről kiderült, már 1999 óta szenvedélyes csokipapír gyűjtő. Szokatlan hobbinak is tarthatnánk, de a hamar kiderült, hogy a papírgyűjtés szenvedélye személyes okokra vezethetőek vissza.

 

csokipapir2.jpg

csokipapir1.jpg

"Maga a gyűjtés ötlete onnan származik, hogy a 90-es évek végén egy nap meghallottam, hogy gyerekkorom egyik kedvenc csokijának új csomagolása lesz. Arra gondoltam, hogy nem szeretném elveszíteni mindazokat az emlékeket amik ehhez fűznek, ezért félre akartam tenni belőle egy darabot, hogy később is eszembe juthasson minden olyan hangulat és érzés ami korábban társult hozzá. A sors iróniája, hogy habár rengeteg azóta a forgalomból kivont vagy megváltoztatott papírom van, ebből egy sem maradt."

Nem csak hazai hanem külföldi csokipapírokat is gyűjt, és van, amikor egy akcióhoz, promócióhoz tartozó darabot is elcsíp. Viszont  sok a feldolgozásra váró darab, mivel az újabb csomagolások érkezése gyorsabb mint a feldolgozás.

"Csak a gyűjteményem fele érhető el az interneten, valamint több tucatnyi vár még lefűzésre is. Ezek között azonban szerepelnek olyan papírok is amik 15 évnél idősebbek, mert volt szerencsém hozzájutni, csak még nem tudtam feldolgozni őket."

Örsi Zoltánnak köszönhetően azonban rengeteg csokipapír megmenekül a feledésbemerüléstől.

"Származik csokipapírom pl. Peruból, Kínából, de Ausztráliából is. Sajnos ezeknél nem tudom megmondani, hogy forgalomban van-e még az adott darab, ugyanakkor meggyőződésem, hogy ezeken itthon nem lehet beszerezni."

Különböző paraméterek alapján lehet keresni a papírkülönlegességek között a részletes keresőben. Ilyen keresési lehetőségek pl. az ország, a márka, a gyártó, vagy a lejárat dátuma.

Forrás: www.csokipapir.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokimania.blog.hu/api/trackback/id/tr215474972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása